Більшість жінок хоч раз в житті хотіли кардинально змінити свій зовнішній вигляд. Фарбування волосся підходить для цих цілей як не можна краще. За допомогою даної процедури можна змінити колір на абсолютно інший, надати своєму природному кольору виразніший відтінок і додати оригінальності зачісці, використовуючи пасма з різним забарвленням. Але всі подібні експерименти краще проводити під контролем фахівців, в домашніх умовах можна пошкодити не тільки волосся, але і шкіру голови. Знайти найближчий до будинку салон можна, просто ввівши в пошуковику «фарбування волосся в Києві», але перед відвідуванням закладу важливо ретельно вивчити відгуки.

Різновиди технік фарбування волосся

Залежно від обраної техніки можна отримати різні варіанти зачіски. Виділяють три основні методи фарбування:

  • традиційне фарбування;
  • мелірування;
  • колорування.

Традиційне фарбування – найпростіший спосіб, який полягає в рівномірному нанесенні фарби на всю довжину волосся від коренів до кінчиків.

Мелірування – фарбування окремих пасом в більш світлий колір. Це додає зачісці візуальний об’єм і дозволяє боротися з першими ознаками сивини. Існує багато видів мелірування. Наприклад, техніка Шатушь полягає в нерівномірному нанесенні фарби на пасма, в результаті чого виходить плавний перехід від коренів, забарвлених в більш темні тони, до світлих кінчиків. Мелірування в техніці балаяж зачіпає тільки кінчики волосся, фарбуючи їх у більш світлий колір. Такий ефект добре виглядає на коротких стрижках або зачісках каскад. Для темноволосих жінок застосовують часткове мелірування, коли освітлюють кілька пасом у особи. Це дозволяє зіграти на контрасті темних і світлих пасм, не застосовуючи радикальних заходів для зміни іміджу.

Колорування полягає в фарбуванні окремих пасом різними кольорами. В основному використовується від 3 до 15 різних відтінків, які повинні поєднуватися між собою і з основним кольором.

Сумішшю колорирования і мелірування є технологія брондірованія волосся, при якій їх фарбують в 2-3 відтінки з плавним переходом одного в інший. Після застосування даного методу створюється враження вигорілих на сонці пасом. Популярним є брондірованіе в стилі омбре, коли фарбування починається від половини довжини волосся, а коріння залишаються більш темними, або їх підфарбовують в відтінок близький до натурального кольору.

Професійна косметика для фарбування

Вважається, що постійні процедури фарбування дуже шкідливі. Але якщо фарбування волосся здійснюється в салоні грамотним фахівцем з використанням професійних засобів, то переживати про стан своїх локонів не варто. Сучасні препарати, крім виконання основної функції, також відновлюють волосся і доглядають за ними. Розглянемо основні бренди, які використовуються в професійних салонах, більш докладно.

Фарба для волосся Davines не містить в своєму складі аміак. Ефект відбувається за рахунок поєднання меланіну і каротиноїдів – природних речовин, які відповідають за колір у всіх живих організмах. Davines відрізняється наявністю в складі концентрованих молочних протеїнів і інших натуральних компонентів, що дозволяє доглядати за волоссям під час процедури.

Фарби для волосся LA BIOSTHETIQUE мають в своєму складі незначну частку аміаку, але при цьому містять природні речовини, що дозволяють покращувати стан волосся і вирівнювати їх структуру. Засоби даної марки відрізняються стійким кольором, який довго тримається і не змивається навіть при щоденному митті голови.

Olaplex є не тільки фарбою, це цілий комплекс, який застосовують для відновлення структури волосся і догляду за пошкодженими локонами. Після фарбування за допомогою Olaplex можна піддавати своє волосся хімічну завивку або вирівнювання, не боячись за їх стан. Робити ж такі процедури після застосування звичайних засобів не рекомендується.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed