Приводом для написання цієї статті став черговий похід в один із салонів краси на Ma Cherie, в Києві. Сидячи в кріслі у свого перукаря, я спостерігала за доглянутою, підтягнутою дамою вельми похилого віку. Вік видавали лише руки. В іншому їй можна було дати не більше 45. Розговорилися, слово за слово, і так я дізналася про метод пресотерапії. Далі було кілька тижнів роздумів і консультацій. Нарешті, косметолог в салоні сказав – зараз або ніколи. Образно висловлюючись, звичайно. І я зважилася. Потрібно сказати, ефект перевершив всі очікування. Прийшов час поділитися «секретом» молодості з іншими.

Відомо, що краса нашого тіла йде з роками через порушення дренажу, як венозного, так і лімфатичного. Це явище не менш згубно позначається і на функціях органів і тканин. Те, що ми можемо спостерігати, як наслідок, називається набряклим синдромом. Він викликає порушення обмінних процесів на клітинному рівні, далі погіршується мікроциркуляція і гіпоксія тканин. А це, в свою чергу, є причиною лімфатичної недостатності. Підсумок – старіння шкіри, свербіж та ін. Коло замкнулося? Але його можна розірвати. За допомогою пресотерапії.

Отже, почнемо з того, що пресотерапія потрібна для впливу на лімфатичну систему стиснутим повітрям. У добре відомому нам салоні краси Ma Cherie для цього використовується спеціальний апарат, що дозволяє регулювати тиску і інтенсивність повітряного потоку. З його допомогою з організму виводяться шкідливі речовини, а також надлишки рідини. Так водний баланс наводиться в норму. Це найбільш позитивним чином позначається і на венозній кровообігу, процедура активізує метаболізм, дає можливість надовго забути про набряклості, зменшити обсяги тіла, проводити ефективну боротьбу з целюлітом і ожирінням.

Як проводиться пресотерапія?

Косметолог в салоні працює з апаратом, який виглядає як костюм. Він одягається на тіло пацієнта і служить своєрідною «транспортною системою» для подачі повітря під різним тиском. На ноги одягаються «чоботи» з високою халявою, стегна з животом «ховають» під широким поясом, а руки ховаються під рукавичками. Дозування повітря для подачі в різні частини цього костюма відбувається за допомогою пульта. Він дає можливість налаштувати апарат індивідуально, залежно від потреби конкретного пацієнта.

Пресотерапія має хвильовим ефектом, коли потоки повітря і тиск в костюмі регулюється з урахуванням певних пауз. Масажні хвилі позитивно впливають на кровопостачання м’язів, істотно прискорюють обмін речовин, сприяють виведенню зайвої рідини з м’яких тканин, зміцнюють стінки судин. Разом із зазначеними достоїнствами метод, про який я дізналася в салоні, володіє релаксаційним ефектом – відразу ж після сеансу ви можете відчути легкість і приємну слабкість.

Косметолога для проведення одного сеансу досить півгодини, рідше він триває до 60 хвилин. Час залежить від програми, цілі лікування та діагнозу. Сеанс проводиться 2-3 рази на тиждень. Період лікування залежить від розв’язуваної проблеми. Але в середньому, тривалість курсу становить 12 сеансів. У разі необхідності його можна повторити. До речі, один нюанс, про який мені розповіли фахівці з пресотерапії з Ма Шері: одна процедура за своєю ефективністю дорівнює 30 сеансів звичайного класичного масажу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed